Het Studium Gent lanceert dit jaar een proefreeks van podcast afleveringen. Onze hoop is dat onze passie voor kritische kennisproductie, nieuwe perspectieven en uitdagende voorstellen voor verandering, goed vertaalt naar het podcast-format. Wij debuteren daarom met gesprekken met Gentse wetenschappers die recentelijk onderzoeken hebben voltooid – of aan het verrichten zijn. In nauwe en warme samenwerking met Laurence Hendrickx (Beleidsadviseur Societal Outreach & Research van het departement Volksgezondheid en Eerstelijns Zorg) hebben we wetenschappers van de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van het UGent uitgenodigd voor een praatje over hun recente onderzoeken.

Onder de noemer #Pandemiegesprekken, gaan we in de eerste vijf afleveringen luisteren en leren over de impact van de Covid-19 pandemie op huiselijk geweld, de weerbaarheid van zorgprofessionals, onze toegang tot seksuele en reproductieve zorg, en nog veel meer. In de zesde aflevering uit deze reeks gaan we in gesprek met Petra de Sutter, wetenschapper en Minister van Binnenlandse Zaken, over evidence-based beleidsontwikkeling in de schaduw van de Covid-19 crisis.

Beluister je podcasts liever via een ander medium? Volg de Studium-podcasts op Spotify, Apple Podcasts of Soundcloud. Audiobewerking en montage: woeha.be

#Pandemiegesprekken 1: Kristien Michielsen
KASK & Conservatorium · Studium Gent: #Pandemiegesprekken met Kristien Michielsen
Pandemie-gesprekken
#Pandemiegesprekken 2: Ines Keygnaert
KASK & Conservatorium · Studium Gent: #Pandemiegesprekken met Ines Keygnaert
Pandemie-gesprekken
#Pandemiegesprekken 3: Emelien Lauwerier
KASK & Conservatorium · Studium Gent: #Pandemiegesprekken met Emelien Lauwerier
Pandemie-gesprekken
#Pandemiegesprekken 4: Delphine De Smedt
KASK & Conservatorium · Studium Gent: #Pandemiegesprekken met Delphine De Smedt
Pandemie-gesprekken
#Pandemiegesprekken 5: Petra De Sutter
KASK & Conservatorium · #Pandemiegesprekken met Petra De Sutter - Studium Gent
Pandemie-gesprekken