Paul Bottelberghs & ZEM

Liefde in tijden van “likes”

03.11.2015, 20:00

Liefde in tijden van “likes” is niet echt een dialoog, maar een soort conversatie over identiteit en intimiteit, over angst en liefde – tussen Paul Bottelberghs , die graag met media werkt en erover nadenkt, en Zem – een Belgisch-Ethiopische singer-songwriter. Paul Bottelberghs stelt vragen: hoe wordt onze identiteit gevormd? Is identiteit iets wat me verbindt met de Anderen of is het net dat wat me van de Anderen onderscheidt? Gaat identiteit over aanpassen of oprotten? Wat is het verschil tussen identiteit en intimiteit? Is identiteit een rationele constructie of is het een gevoel? Kan ieder van ons altijd kiezen tussen angst en liefde? En waarvoor kies je dan? Zem die in Ethiopië geboren is, maar in Gent opgroeide, en zich zo goed aanpaste aan de blikken en de “likes” van de Anderen dat ze zichzelf verloor , vertelt aan de hand van haar zelf geschreven en gezongen songs een verhaal over jezelf verliezen en weer terug vinden, over identiteit in diversiteit, over angst en over liefde.

Paul Bottelberghs is mediamaker en mediafilosoof. Hij publiceert over de geschiedenis en filosofie van de media en geeft gastcolleges in binnen- en buitenland. Bij de VRT was hij verantwoordelijk voor de productiekern media- en beeldcultuur, journalist Nieuwsdienst-Panorama, eindredacteur Canvas en documentairemaker. Hij is medeoprichter van Andere Sinema en Ambrosia’s Tafel, een vzw die werkte rond media-emancipatie en het Platform rond mediawijsheid ontwierp voor het Ministerie van Onderwijs. Bottelberghs vertegenwoordigde het Ministerie van Onderwijs in de expertengroep van de Raad van Europa en won o.a. de Scenariowedstrijd van het Ministerie van Cultuur, de Bert Leysenprijs voor Televisie, de Europese Basel-prijs van de EBU. Momenteel werkt hij samen met ZEM aan een multimediaal project gebaseerd op haar leven als adoptiekind in Vlaanderen.

ZEM is geboren in Ethiopië. Ze heeft haar vader nooit gekend. Als haar moeder sterft, komt ze als driejarig meisje samen met haar broer in een weeshuis terecht. Ze worden allebei geadopteerd door een Belgisch-Nederlands gezin en ze groeit op als Fiona in Gent. Vanaf haar achtste volgt ze een klassieke opleiding harp met piano als tweede instrument. Haar muzikale carrière start op haar zestiende als singer-songwriter en vocaliste voor de Gentse hiphopband Rauw&Onbesproken. Haar muziek bestrijkt een uitgebreid gamma van soul over pop (met o.m. een deelname aan The Voice van Vlaanderen in 2014) tot intieme Franse chansons. Daarnaast behaalde ze een bachelor in het sociaal werk en een master in de sociologie aan UGent. Momenteel werkt ZEM aan een multimediaal project gebaseerd op haar eigen leven als adoptiekind in Vlaanderen, i.s.m. Paul Bottelberghs.

03.10.2023, 19:30
MIRY CONCERTZAAL
Raounak Khaddari
Vriendschap voor (‘t l)even?
10.10.2023, 19:30
MIRY CONCERTZAAL
Jaouad Alloul
De meisje. Afscheid van wie ik hoorde te zijn.
09.11.2023, 19:30
DE VOORUIT BALZAAL
Rosemarie Garland-Thomson
Selective termination: reproductive freedom or disability discrimination?
21.11.2023, 19:30
MIRY CONCERTZAAL
Simon(e) van Saarloos
Abolish Age: maak een einde aan leeftijd!
28.11.2023, 19:30
MIRY CONCERTZAAL
Stef Craps
Rouw om de planeet: leven met verlies in het antropoceen
14.12.2023, 15:15
DE VOORUIT DOMZAAL
Panel met Sibo Kanobana, Nozizwe Dube en Heleen Debeuckelaere op het Festival van de Gelijkheid
Is het kolonialisme echt voorbij?
13.02.2024, 19:30
DE VOORUIT BALZAAL
Sophie Lewis
A happy ending for the capitalist family?
20.02.2024, 19:30
MIRY CONCERTZAAL
Marguerite van den Berg
Vijf dingen die we nu kunnen doen om werk te weigeren
12.03.2024, 19:30
MIRY CONCERTZAAL
Olga Byrska
Born in 1991: 30 years of ascent and decline of democracy in Poland
16.04.2024, 19:30
MIRY CONCERTZAAL
Maud Vanwalleghem
GEANNULEERD Sterrenouders als curatoren: naar een beter beleid bij perinatale sterfte
30.04.2024, 19:30
MIRY CONCERTZAAL
Naima Charkaoui
Vaarwel aan onze dodelijke grenzen