Het is vast geen verrassing dat we in deze reeks over ecologie en de toekomst, het maar liefst drie keer gaan hebben over voedsel(productie). Fairouz Gazdallah draagt bij aan onze verkenning van dit onderwerp met een deep dive in de heropleving en herontdekking van aloude agrarische praktijken die onder de noemer agro-ecologie vallen. Fairouz zal ons meenemen in een geschiedenis, heden en toekomst van voedselproductie praktijken die niet schaden maar herstellen; die niet onderdrukken en uitbuiten, maar bevrijden en nivelleren.
• Fairouz Gazdallah is beleidsmedewerker food governance bij Oxfam België. Met een mensenrechtenbenadering en een intersectionele bril onderzoekt ze en pleit ze voor duurzame, eerlijke en agro-ecologische voedselsysteemtransities, boerenrechten en voedselsoevereiniteit. Naast haar beleidswerk, maakt ze deel uit van een kunstcollectief (C’est L’Heure) om stil te staan bij cruciale vragen rond diaspora identiteiten en ons voedselsysteem.