Wie zijn wij?

Studium Generale is het podium van Hogeschool Gent dat universiteits- en hogeschoolstudenten, docenten en belangstellenden een forum biedt voor reflectie over maatschappij, kunst, cultuur en wetenschap. Zij doet dat door jaarlijks negen à tien lezingen, discussies of podiumprogramma’s te organiseren.

Het Studium kan gevolgd worden als een keuzevak ( 3 studiepunten) voor alle studenten van de Associatie Universiteit Gent.

Daarnaast publiceert Studium i.s.m. KAAP, Theater aan zee  en Academia Press Karakters’, een reeks waarin vier keer per jaar een essaybundel, kortverhaal, dialoog, verbal performance of ander prikkelend lettermateriaal verschijnt. Het zijn stuk voor stuk eigenzinnige teksten over een maatschappelijk thema dat uitnodigt tot reflectie, discussie of debat. De auteurs zijn Nederlandstalige denkers uit diverse disciplines die een uitgesproken mening met een snedige pen verwoorden en die ook op het Studiumpodium optreden.

Coördinatie
Olave Basabose
olave.basabose@hogent.be

Productie & communicatie
Camie Karstanje
camie.karstanje@hogent.be

Medewerkers
Studium bestaat dankzij de inzet van o.a. Emiel Lenaerts, Simon van der Zande, Stijn Heyvaert, Ilse Den Hond, Claire Stragier, Marjan Meganck …

Voor algemene vragen:
info@studiumgent.be

Campus Bijloke – GBPAU lokaal 161, Jozef Kluyskensstraat 2, 9000 Gent