Verder lezen

 

Charlotte Mutsaers verzorgt de openingslezing van onze reeks. Lees een interview met haar in De Groene Amsterdammer.

De Franse president François Hollande maant aan om normaal te doen, dat is al gek genoeg volgens hem. Lees het artikel in De Groene Amsterdammer.

Volgens Peter Hinssen is digitaal het nieuwe normaal. Lees het interview met hem in Humo.

Volgens psychiater Dirk De Wachter zien we momenteel het einde van de normaliteit. Lees het interview in De Standaard. Lees het interview in de Humo. Klik hier voor een bundeling van verschillende artikels over zijn boek ‘Borderline Times. Het einde van de normaliteit.’

Is het normaal dat het klimaat verandert? Lees het interview met Jean-Pascal van Ypersele in Humo. Lees dit artikel over storm Sandy uit De Standaard.

Wat is nog “normaal” op het vlak van medisch/technisch ingrijpen in het lichaam? Lees het interview met Piet Hoebeke in Humo.

In hun lezing voor het Studium gingen Patrick Allegaert & Bart Marius van Museum Dr. Guislain in op de relatie tussen kunst en waanzin, en de fascinatie van beide werelden voor elkaar. Bekijk hieronder de Powerpoint.

 

 

Hoe zit het met de “normaliteit” van de jeugd? Volgens dit artikel in De Standaard slikt een op de honderd Vlaamse jongeren antidepressiva. Lees een interview in De Standaard met de Vlaamse kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen, die vorig jaar een lezing voor het Studium gehouden heeft. Volgens Stijn Vanheule ondermijnen te vage criteria de nieuwe DSM, lees het artikel uit De Standaard.

Is de huidige economische crisis nog “normaal”? Bekijk hieronder de Powerpoint van de lezing van Paul De Grauwe voor het Studium.

 

 

Is de berichtgeving in de media nog “normaal”? Lees het artikel uit DS over schuld en boete in het digitale tijdperk.

Studenten mogen langskomen bij ons (lokaal 290 in KASK) op maandag-, dinsdag- en woensdagvoormiddag om boeken over het jaarthema uit te lenen.

Je kan ook verderzoeken in de catalogus van de Stedelijke Openbare Bibliotheek Gent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *