Laura Van Dolron & De Koe – Een Antwoord op alle Vragen

12/03/2019

STAND-UP PHILOSOPHY IN CONCERT – EEN LIVE GECOMPONEERDE VOORSTELLING GEBASEERD OP …DE VRAGEN VAN HET PUBLIEK!

 

Genoeg eenzame avonden op het toneel, Laura van Dolron gaat samen met Willem de Wolf van De Koe een antwoord geven op AL UW VRAGEN! Bijgestaan door muzikanten Wilko Sterke en Frank van Kasteren geven Laura en Willem antwoord op wat het publiek echt weten wil.

Laura van Dolron: “Als ik zeg dat ik Stand-up philosopher ben, vragen mensen vaak: “Ga je dan ook met het publiek praten?” Nee, zeg ik dan en voel me een beetje betrapt. Ik praat niet met het publiek, omdat ik niet zo heel veel vertrouwen heb in publieksparticipatie, omdat de mensen die terug praten, de mensen zijn die graag gehoord willen worden en dat zijn de mensen die al genoeg aan het woord zijn, vind ik vaak. In ‘Een antwoord op alle vragen’ heb ik een vorm gevonden waarbij iedereen in het publiek onderdeel van de voorstelling is. Door hen te vragen een vraag op te schrijven, kunnen ze op een veilige manier meedoen. Wij nodigen het publiek uit om de vraag te vieren en het antwoord te vinden.

“Ik wil meer ruimte in mijn voorstellingen voor het magische hier en nu’ van het theater, omdat ik geleerd heb dat datgene wat er aan de hand is altijd belangrijker en spannender is dan wat je had bedacht. Minder voorbereiden, meer openstaan, minder bedenken, meer luisteren. In deze wereld van Instagram, botox en zorgvuldig vormgegeven facebook statussen, heb ik behoefte aan echtheid. Een echtheid die ik elke avond met het publiek zal zoeken, in hun vragen en onze antwoorden.”

In ‘Een antwoord op alle vragen’ hebben Laura, Willem, Wilco en Frank zo veel mogelijk antwoorden klaar liggen: op vragen die ze denken te krijgen, vragen die ze vrezen te krijgen en/of vragen die ze hopen te krijgen. In hun laboratorium van antwoorden worden ze iedere avond weer overvallen door de vragen van het publiek. Er zullen antwoorden zijn die passen bij de vragen, er zullen vragen niet gesteld worden waar zij wel het antwoord op hebben en er is een hulplijn van wijze mensen aanwezig. Het publiek ziet hen zoeken, worstelen en musiceren. En zo ontstaat er iedere avond live een filosofisch theaterconcert vol poëzie, denken, doen, hoop en wanhoop … en uiteindelijk is er misschien wel één antwoord dat alle vragen overstijgt!

i.s.m. Kunstencentrum Vooruit