KORT met Sien Volders

21/02/2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(c) Lieve Blancquaert

Studium Generale presenteert, samen met Boekhandel LIMERICK, KORT, hét Gentse jaarlijks festival met en over het kort verhaal. Speciaal voor deze avond, schrijft Sien Volders een Karakter, prikkelend letterenmateriaal in zakformaat. Drie kortverhalen over afscheid, afstand en achterklap. Een jongen worstelt met herfstige rouw, een grootmoeder zoekt naar wat vanop afstand al dan niet gezegd kan worden en een jonge arbeidsmigrant komt in een kerstverhaal terecht.
Sien Volders (1983) studeerde kunstwetenschappen en antropologie. Haar opgemerkte debuutroman Noord (2017) werd genomineerd voor verschillende debuutprijzen. Naast haar werk als redacteur en interieurvormgever werkt ze aan haar tweede roman. Volders woont en werkt in Gent.

Naast Sien Volders presenteren we ook volgende letters:
– de geweldige verhalenbundel WIJ, HET SCHUIM van CARO VAN THUYNE
– VERDWAALD van WILJAN VAN DEN AKKER, een verhalenbundel waarin de schrijver een stem geeft aan de eeuwige relativiteit van onze plaats in de wereld, een boek dat doordringt tot de kern van het bestaan,…
– een ode van BENT VAN LOOY aan JD Salinger
– het debuut VEENLAND van DAISY JOHNSON (Haar nieuwe roman EVERYTHING UNDER siert trouwens de longlist van de Man Booker Prize.)

i.s.m. TAZ, Academia Press en KAAP
i.s.m. VFL als subsidiegever
i.s.m. Boekhandel LIMERICK