Keuzevak

 

Ben je een creatief iemand die graag ‘over het muurtje’van zijn eigen opleiding kijkt?
Zin in een origineel en multidisciplinair keuzevak, met de nadruk op zelfstudie onder begeleiding?
Of in enkele boeiende avonden met lezingen over een actueel maatschappelijk onderwerp?
Dan is het Studium Generale zeker iets voor jou!
 
Studium Generale is het multidisciplinaire aanbod van lezingen en debatten over wetenschap en cultuur, technologie en maatschappij dat als vak- en departementsoverstijgend keuzevak wordt georganiseerd door HoGent.

 
Wie het keuzevak volgt voor 3 studiepunten, is verplicht het introductiecollege op 24 oktober om 17 uur te volgen en vijf lezingen waaronder de lezing van Barbara Raes.

Hoe inschrijven?
 
Voor HoGent-studenten.

Je kan als student van Hogeschool Gent Studium Generale kiezen uit het aanbod keuzevakken.
Indien dit niet kan, kan je je inschrijven bij je departement als uitwisselingsstudent. De stappen die je hiervoor moet doorlopen, vind je onder ‘Inschrijven als niet-HoGentstudent’.

Voor niet-HoGent-studenten.

1. Vul dit document in. Laat het goedkeuren en ondertekenen door je school.

 2. Lever het ingevulde en ondertekende document in bij Katty Lemahieu op het studentenonthaal van Bijlokecampus, Jozef Kluyskensstraat 2, 9000 Gent. Studenten van Howest geven het document aan Johan Decroos.

3. Je krijgt bericht met instructies hoe je je kan registreren. Eens geregistreerd, word je ingeschreven als uitwisselingsstudent en ontvang je een bevestiging met emailcodes van Hogent.

Studium als jaarvak of als semestervak?

Het studium is bij voorkeur een jaarvak, maar kan bij uitzondering ook gevolgd worden als semestervak. Studenten van de School of Arts volgen –zonder uitzondering- het Studium als jaarvak.
 
Het Studium volgen in het eerste semester betekent je portfolio indienen in januari.
Als je kiest voor het Studium als vak in het tweede semester of voor het Studium als jaarvak, dan valt jouw deadline in mei.

Portfolio

Je portfolio bevat een essay en vijf Studiumfiches.
 
De studiefiche vind je hier terug
 
De pagina ‘Portfolio’ geeft je inzicht in wat we net precies verwachten van deze twee onderdelen, de deadlines en mogelijke begeleiding.

 
 
 
 
 

Comments are closed