23/02/2021 – Tussengebieden

Selm Wenselaers
Dinsdag 23 februari 2021 – 20 uur – Online 

I.s.m. Kaap, Theater aan Zee, Academia Press en de Auteurs

Selm Wenselaers ontwricht met zachtheid en humor onze drang om binair te denken, bijvoorbeeld wanneer we het over gender hebben. Binair denken, het stamt uit de Verlichting waarin wetenschap alles begon te catalogiseren en waarheden aan het licht bracht. Dat er 2 geslachten zijn, mannelijk en vrouwelijk, dat is wetenschappelijk aangetoond, en dus waar, toch?  Waarom zouden we dit in vraag stellen? Waarom is er plots zoveel over gender te doen? Waarom wil Selm, en velen met hen, met het voornaamwoord ‘hen’ aangesproken worden, en niet met wat we als onveranderlijk juist beschouwen ‘hem’ of ‘haar’?

“Zijn we of man, of vrouw?”

Selm toont vanuit hun eigen verhaal aan dat er best wel plaats is voor tussengebieden. Tussen ‘hem’ en ‘haar’, tussen werkpraktijken : theater en museum/beeldende kunst, tussen thuisplaatsen : Nederland en Vlaanderen.

De lezing “Tussengebieden” is een actueel en noodzakelijk pleidooi om de binaire bril af te zetten, en ‘de ander’ te zien. Om ons taalgebruik aan te passen en om aandacht te hebben hoe we met de ander omgaan. Niet vanuit onze dominante blik, maar met oog voor tussengebieden, waarin we elkaar echt kunnen ontmoeten.

Dit programma zal worden uitgezonden op het platform Sound of Ghent op 23 februari vanaf 20:00 uur. Om toegang te krijgen tot deze livestream is het noodzakelijk een ticket te kopen via deze link.

De livestream is te bezoeken door op de dag zelf door te klikken naar het livestream platform en uw eerder verkregen ticketcode in te voeren. Let op, om de livestream te bekijken, moet eenmalig een account worden aangemaakt voor Sound of Ghent. Probeer best op voorhand al eens in te loggen, zo bent u zeker dat alles werkt/lukt.


Ticketprijs:

Regulier tarief: 8 euro
Regulier tarief + Karakter Dominantie: 14 euro
Gereduceerd tarief (Keuzevak studenten): 1 euro
Gereduceerd tarief (Studenten & Docenten): 5 euro
Gereduceerd tarief (Studenten & Docenten) + Karakter Dominantie: 10 euro