11/02/2020 – Van Melkweg tot moraal: wetenschap en verwondering

Ann Dooms en Katleen Gabriels      
Dinsdag 11 februari 2020 – 20 uur
in samenwerking met TAZ, KAAP, Academia Press

Foto’s: Lieven Dierckx en David Plas

Ann Dooms en Katleen Gabriëls werden gevraagd door Studium curator Caroline Pauwels om samen een Karakter te schrijven. Deze uitgave van Academia Press, mogelijk gemaakt door Studium Generale Gent, Theater aan Zee en Kaap Oostende, zal door deze twee indrukwekkende vrouwen worden toegelicht op de lezing “Van Melkweg tot moraal”, eveneens de titel van het boekje.
Beide academici komen op deze avond hun verwondering in wiskunde, moraalfilosofie, artificiële intelligentie en voor vrouwen in de wetenschap met veel enthousiasme delen. Op heel toegankelijke manier brengen Ann en Katleen aan het licht dat deze op het eerste zicht ver-van-mijn-bed domeinen, aanwezig zijn in de kleinste dingen van het dagelijks leven.

Ticketprijs:
Standaard ticketprijs: € 8,00-
Bij aankoop van een ticket, ontvang je de karakter publicatie ‘Van Melkweg tot moraal’ van Ann Dooms en Katleen Gabriëls. Een extra exemplaar bestellen kan via de webshop.

UiTPAS:  € 1,00-
Indien je een publicatie wenst, betaal je een opleg van 7 euro.

Studenten en onderwijzend personeel krijgen gratis toegang mits vertoon van hun personeels- of studentenkaart. Indien je een publicatie wenst, betaal je een opleg van 8 euro.