30/03/2021 – Umoja in gesprek over identiteit(en) in Vlaanderen

Slotavond door en voor studenten
Dinsdag 30 maart 2021 – 20 uur – Online
in samenwerking met Studentenvereniging Umoja

Studentenvereniging Umoja sluit ons academiejaar passend af met een slotavond vol pit en een levendig panel. In het kader van de Black History Month zullen zij reflecteren rond het thema identiteit. Samen met panelleden Lieven Miguel Kandolo, Anthony Nti en Rachida Lamrabet, zullen ze de door de huidige Vlaamse regering opgelegde definitie van de Vlaamse identiteit deconstrueren voor mensen met een migratieachtergrond, en meer specifiek zwarte mensen en mensen van kleur.

Rachida Lamrabet is juriste van opleiding en was lang werkzaam bij Unia. Ze is auteur van (o.a.) ‘Zwijg Allochtoon’. Dit boek kan omschreven worden als een essay over identiteit, racisme, het vrouwenlichaam als inzet van de strijd om de vrijheid, en onze bange samenleving.

Lieven Kandolo schreef al vaak opiniestukken in zijn werk als activist, en debuteerde onlangs als auteur met zijn boek Yaya Na Leki. Dit boek roept pertinente vragen op over de verschillende aspecten van de zoektocht naar identiteit en de betekenis ervan.

Antony Nti heeft Ghanese roots en studeerde af van de filmschool RITCS in Brussel. Zijn afstudeerproject “Da Yie” bleef niet onopgemerkt. De kortfilm won (o.a.) Grand Prix op het filmfestival van Clermont-Ferrand, het grootste kortfilmfestival ter wereld. Onlangs verscheen ook de nieuwe reeks De Shaq, waarvan hij regisseur was.

Dit programma zal worden uitgezonden op het platform Sound of Ghent op 30 maart vanaf 20:00 uur. Om toegang te krijgen tot deze livestream is het noodzakelijk een ticket te kopen via deze link.

De livestream is te bezoeken door op de dag zelf door te klikken naar het livestream platform en uw eerder verkregen ticketcode in te voeren. Let op, om de livestream te bekijken, moet eenmalig een account worden aangemaakt voor Sound of Ghent. Probeer best op voorhand al eens in te loggen, zo bent u zeker dat alles werkt/lukt.

Ticketprijs:

Regulier tarief: 8 euro
Gereduceerd tarief (Studenten & Docenten): 5 euro
Gereduceerd tarief (Keuzevak studenten): 1 euro
Gereduceerd tarief (Umoja-leden): 0 euro