19/11/2019 – Polaroid

Caroline Strubbe
Dinsdag 19 november 2019 – 20 uur
in samenwerking met TAZ, KAAP, Academia Press en de Auteurs

Caroline Strubbe, een ‘straffe’ Belgische filmregisseuse en scenarioschrijfster, neemt je mee op een wonderlijke trip doorheen wat haar fascineert, wat haar inspireert, wat haar verwondert.

Caroline Strubbe werkt op een eerder atypische manier aan haar films. Ze regisseert met een zeer open blik. Scenes worden niet geanalyseerd, vastgelegd of directief afgemeten. De cameracrew weet vooraf niet waar personages naartoe zullen gaan. Acteurs krijgen soms iets ingefluisterd zodat er weer een totaal nieuwe energie ontstaat in de scene op de set. ‘De meest mooie momenten van de films zijn er gekomen doordat er zoveel open gelaten is,’ zegt ze daarover. ‘Blijf rondkijken. Ideeën gebeuren constant.’

Haar films zijn intiem en minimalistisch. Melanomen, haar eerste korte film, won diverse prijzen en haar middellange film Taxi Driver kreeg een speciale vermelding op het Sundance Festival. Haar speelfilmdebuut Lost Persons Area werd bekroond met de SACD Screenwriting Award op de Semaine de la Critique in Cannes. I’m the Same, I’m an Other, het tweede luik van de trilogie, volgde in 2014. De laatste film uit dit drieluik wordt verwacht in 2020.

Ontmoet het onverwachte, kijk op deze studiumavond mee naar de wereld door de ogen van Caroline Strubbe aan de hand van een gesprek over passages uit Polaroid, het kortverhaal dat ze voor het studium schreef en fragmenten uit eigen werk of uit films die haar fascineren.

Céline Broeckaert gaat deze avond met Caroline Strubbe in gesprek. Ze werkt als impact producente binnen de documentairesector (Cassette for timescapes, Filmpact) maar is daarnaast ook schrijfster en actrice. Ze toert al enige tijd rond met ‘Drie stemmen. Een kankermonoloog’, waarmee ze thema’s als seks en intimiteit tijdens en na kanker meer bespreekbaar wil maken. Samen met Marjan Meganck maakte/speelt ze tevens ‘Het is een ander jaar’, een voorstelling over kanker gebaseerd op het gelijknamige boek van Marjan.

Ticketprijs:
Standaard ticketprijs: € 8,00-
Bij aankoop van een ticket, ontvang je de karakter publicatie ‘Polaroid’ van Caroline Strubbe. Een extra exemplaar bestellen van ‘Polaroid’ kan via de webshop.

UiTPAS: € 1,00-
Indien je een publicatie wenst, betaal je een opleg van 7 euro.

Studenten en onderwijzend personeel krijgen gratis toegang mits vertoon van hun personeels- of studentenkaart. Indien je een publicatie wenst, betaal je een opleg van 8 euro.

Extra programma: SamenLezen
Wat? 
We lezen samen het nog te verschijnen kortverhaal Polaroid van filmregisseuse en scenarioschrijfster Caroline Strubbe. We doen dit volgens de methode van The Reader Organisation: iemand leest voor, de groep luistert en reageert. Omdat verhalen emoties zo goed onder woorden brengen. Omdat gedachten en gevoelens van personages je aan je eigen leven doen denken. En omdat samen lezen en erover praten je bij andere mensen brengt.

Wanneer & waar?
04/11 – 17.30u-18.30u: Miry – artiestenloge
13/11 – 18.00u-19.00u: Bib de Krook
19/11 – 18.00u-19.00u: Miry – artiestenloge
Helemaal gratis, met koffie/thee en wat lekkers erbij.
In te schrijven via info@studiumgent.be
in samenwerking met Vormingplus