16/02/2021 – Heersers. Een getuigenverslag over taal en dominantie

Wannes Cappelle
Dinsdag 16 februari 2021 – 20 uur – Online

I.s.m. Kaap, Theater aan Zee, Academia Press en de Auteurs

Wannes Cappelle, frontman van de rockband Het zesde metaal, is iemand die niet vatbaar lijkt voor dominantie. Het is bij hem zoals yin en yang: iedere keer als een stroming of uitgesleten pad hem iets wil dicteren, zoekt hij het andere op, en als dat andere spoor hem ook weer vast wil grijpen en verstarren, keert hij terug naar het eerste. 

“Is taal een uiting van identiteit?”

Wannes werd tijdens zijn opleiding aangespoord om in het Nederlands te zingen, daarvoor zong hij in het Engels.  Hij ontsnapte aan deze twee dominante overtuigingen door in het Westvlaams te beginnen zingen, en vond zijn stem.

Ook heersend denken buiten taal weet hij op zijn innemende manier buitenspel te zetten. Zo werd hij eerst ontdekt en geliefd op Radio 1, waarna je normaal gezien nooit meer omarmd kunt worden door Studio Brussel. Het lukte Wannes wel, zonder dat hij zich daar speciaal voor aanpaste. 

Tijdens deze Studiumavond brengt Wannes een getuigenis over hoe hij met dominante verwachtingen omgaat, in het bijzonder wat artistiek werk en taal aangaat. Hij schrijft voor ons het 3e Karakter van deze reeks.

 


 

Dit programma zal worden uitgezonden op het platform Sound of Ghent op 16 februari vanaf 20:00 uur. Om toegang te krijgen tot deze livestream is het noodzakelijk een ticket te kopen via deze link.

De livestream is te bezoeken door op de dag zelf door te klikken naar het livestream platform en uw eerder verkregen ticketcode in te voeren. Let op, om de livestream te bekijken, moet eenmalig een account worden aangemaakt voor Sound of Ghent. Probeer best op voorhand al eens in te loggen, zo bent u zeker dat alles werkt/lukt.

Ticketprijs:

Regulier tarief: 8 euro
Regulier tarief + Karakter Heersers: 14 euro
Gereduceerd tarief (Keuzevak studenten): 1 euro
Gereduceerd tarief (Studenten & Docenten): 5 euro
Gereduceerd tarief (Studenten & Docenten) + Karakter Heersers: 10 euro