23/03/2021 – Flemish Masters

Chokri Ben Chikha
Dinsdag 23 maart 2021 – 20 uur – Online

In de Studiumavond ‘Flemish Masters’ gaat Chokri Ben Chikha in gesprek met Olave Basabose, coördinatrice van Studium Generale. In een intiem en vormvrij gesprek zullen zij kritisch reflecteren op gangbare noties van succes in de kunst, media, politiek, ondernemerschap, zelfontplooiing en status. Het gesprek zelf is een illustratie van alternatieven op algemeen aanvaarde succesvolle kennisproductie. In tegenstelling tot de individualistische mythos van de geniale kunstenaar/denker/ondernemer/filosoof, zet Chokri Ben Chikha zich in voor een coöperatief proces; kwetsbaar en rijk aan zowel emoties als analyse, ideeën en verbeelding, urgentie en visie.

Chokri Ben Chikha, geëngageerd kunstenaar en onderzoeker, is geïntrigeerd door de Vlaamse Meesters – Bruegel, Rubens en Van Eyck – en hun weg naar succes, die gekenmerkt werd door rijke opdrachtgevers en diplomatieke missies in het buitenland. Met zijn project ‘Flemish Masters’ neemt hij het heft in eigen handen. Het groots opgezette project bestaat uit een drieluik, een hedendaagse versie van het triptiek uit de tijden van de Vlaamse Meesters: het Vlaams paviljoen in Dubai, een theaterproductie en een documentaire. Dit drieluik  behelst Chokri’s persoonlijke zoektocht naar succes, waarin stereotiepe denkbeelden over de verhouding oost-west en kunst-ondernemerschap impliciet in beweging komen.

Op deze Studiumavond komt hij hierover vertellen. Zet hij ons dominante beeld van succes op zijn kop?

Chokri Ben Chikha is artistiek leider van Action Zoo Humain en postdoctoraal onderzoeker en docent aan de KASK/School of Arts/HoGent.

Dit programma zal worden uitgezonden op het platform Sound of Ghent op 23 maart vanaf 20:00 uur. Om toegang te krijgen tot deze livestream is het noodzakelijk een ticket te kopen via deze link.

De livestream is te bezoeken door op de dag zelf door te klikken naar het livestream platform en uw eerder verkregen ticketcode in te voeren. Let op, om de livestream te bekijken, moet eenmalig een account worden aangemaakt voor Sound of Ghent. Probeer best op voorhand al eens in te loggen, zo bent u zeker dat alles werkt/lukt.

Ticketprijs:

Regulier tarief: 8 euro
Gereduceerd tarief (Studenten & Docenten): 5 euro
Gereduceerd tarief (Keuzevak studenten): 1 euro

Foto: Tom Verbruggen