Wie zijn wij?

Studium Generale is het podium van Hogeschool Gent dat universiteits- en hogeschoolstudenten, docenten en belangstellenden een forum biedt voor reflectie over maatschappij, kunst, cultuur en wetenschap. Zij doet dat door jaarlijks negen à tien lezingen, discussies of podiumprogramma’s te organiseren.

Het Studium kan gevolgd worden als een keuzevak ( 3 studiepunten) voor alle studenten van de Associatie Universiteit Gent.

Daarnaast publiceert Studium i.s.m. TAZ Karakters’, een reeks waarin vier tot vijf keer per jaar een essaybundel, kortverhaal, dialoog, verbal performance of ander prikkelend lettermateriaal verschijnt. Het zijn stuk voor stuk eigenzinnige teksten over een maatschappelijk thema dat uitnodigt tot reflectie, discussie of debat. De auteurs zijn Nederlandstalige denkers uit diverse disciplines die een uitgesproken mening met een snedige pen verwoorden en die ook op het studiumpodium optreden.

Coördinatie
Marjan Meganck coördineert het Studium.
Sofie Vandamme is titularis van het keuzevak Studium Generale.

Medewerkers
Studium bestaat dankzij de inzet van o.a. Stijn Heyvaert, Ilse Den Hond, Claire Stragier, Hooman Jeddy, Liza Ingels, Liesbeth Vlerick …

Contact
info@studiumgent.be

tel. 09 243 36 51

Campus Bijloke – GBPAU 1.040, Jozef Kluyskensstraat 2, 9000 Gent