Algemene info

 

Studium Generale is het podium van Hogeschool Gent dat universiteits- en hogeschoolstudenten, docenten en belangstellenden een forum biedt voor reflectie over maatschappij, kunst, cultuur en wetenschap. Zij doet dat door jaarlijks tien lezingen, discussies of podiumprogramma’s te organiseren. Het Studium kan gevolgd worden als een keuzevak (3 studiepunten) voor alle studenten van de Associatie Universiteit Gent.
Daarnaast publiceert Studium i.s.m. TAZ ‘Karakters’,een gloednieuwe reeks waarin vier keer per jaar een essaybundel, kortverhaal, dialoog, verbal performance of ander prikkelend lettermateriaal verschijnt. Het zijn stuk voor stuk eigenzinnige teksten over een maatschappelijk thema dat uitnodigt tot reflectie, discussie of debat. De auteurs zijn Nederlandstalige denkers uit diverse disciplines die een uitgesproken mening met een snedige pen verwoorden en die ook op het studiumpodium optreden.

Wie, waar en wanneer?

De lezingen vinden plaats in de zaal Miry Concertzaal van het Conservatorium, Biezekapelstraat te 9000 Gent. Telkens op dinsdagavond van 20 uur tot 21.45 uur. Uitgezonderd de lezing op dinsdag 27 maart, deze vindt plaats in Museum Dr. Guislain, Jozef Guislainstraat 43 te Gent.
De lezingen zijn gratis voor studenten, niet-studenten betalen €8 voor een toegangsticket inclusief publicatie.
Een ticket reserveren of vooraf bestellen is niet mogelijk.
U meldt zich aan op de avond zelf bij de ticketbalie.
Iedereen is welkom.

Een aanwezigheidsattest nodig? Deze zijn beschikbaar bij het onthaal of de ticketbalie, dit voor aanvang van de lezing.

Coördinatie
Sofie Vandamme en Joke Vangheluwe maken samen het Studium.
Sofie is titularis van het keuzevak Studium Generale en staat in o.a. voor de programmatie en de publicatie.
Joke zorgt voor de concrete realisatie en communicatie.

Gastcurator Studium Generale 17-18
Barbara Raes

Medewerkers
Studium bestaat dankzij de inzet van o.a. Jade Kerremans, Josefien Cornette, Stijn Heyvaert, Ilse Den Hond, Claire Stragier, ….

Contact
info@studiumgent.be

tel. 09 243 36 51

Campus Bijloke – GBPAU 0.012, Jozef Kluyskensstraat 2, 9000 Gent


Comments are closed