Algemene info

 

Studium Generale is het podium van Hogeschool Gent dat universiteits- en hogeschoolstudenten, docenten en belangstellenden een forum biedt voor reflectie over maatschappij, kunst, cultuur en wetenschap. Zij doet dat door jaarlijks tien lezingen, discussies of podiumprogramma’s te organiseren. Het Studium kan gevolgd worden als een keuzevak (3 studiepunten) voor alle studenten van de Associatie Universiteit Gent.
Daarnaast publiceert Studium i.s.m. TAZ ‘Karakters’,een gloednieuwe reeks waarin vier keer per jaar een essaybundel, kortverhaal, dialoog, verbal performance of ander prikkelend lettermateriaal verschijnt. Het zijn stuk voor stuk eigenzinnige teksten over een maatschappelijk thema dat uitnodigt tot reflectie, discussie of debat. De auteurs zijn Nederlandstalige denkers uit diverse disciplines die een uitgesproken mening met een snedige pen verwoorden en die ook op het studiumpodium optreden.

Wie, waar en wanneer?

De lezingen vinden plaats in de zaal Miry Concertzaal van het Conservatorium, Biezekapelstraat te 9000 Gent. Telkens op dinsdagavond van 20 uur tot 21.45 uur.
De lezingen zijn gratis voor studenten, niet-studenten betalen €8 voor een toegangsticket inclusief publicatie.
Iedereen is welkom.

Coördinatie
Sofie Vandamme
Joke Vangheluwe

Medewerkers
Studium bestaat dankzij de inzet van o.a. Jade Kerremans, Stijn Heyvaert, Ilse Den Hond, Claire Stragier, …

Contact
info@studiumgent.be

tel. 09 243 36 51

Campus Bijloke – GBPAU 0.012, Jozef Kluyskensstraat 2, 9000 Gent


Comments are closed